Informatie

Naast goed leren zwemmen, vinden wij het belangrijk dat kinderen ook leren overleven in water als ze in een vervelende situatie terecht komen. Ons motto is: in het water springen doe je in een badpak of zwembroek, maar in het water vallen gebeurt doorgaans als een kind gewoon gekleed is.

Daarom volgen wij het traject Survival ABC van Zwemonderwijs Nederland, en wordt er vanaf het begin af aan al om de week met de kleren aan geoefend. Tevens wordt vanaf diploma B geoefend met het thema “help je vriendje / help je vriendinnetje”.

Wij verzorgen zwemlessen volgens Het Nieuwe Zwemonderwijs. Het Nieuwe Zwemonderwijs betreft zwemlessen van 120 minuten achter elkaar voor diploma A, en 60 minuten voor diploma B. Kinderen kunnen dan in principe binnen 1 schooljaar of 1 kalenderjaar hun A plus B diploma halen.

Wij hebben al jaren ervaring met Het Nieuwe Zwemonderwijs op onze zwemlocaties te Lattrop, Ootmarsum, Raalte, en Nieuw Heeten. Vaak denken ouders: 2 uur zwemles achter elkaar??? Dat trekt mijn kind toch niet!!! Echter het tegendeel is bewezen.

De kinderen moeten tegenwoordig zoveel leren voor hun zwemdiploma, dat wij alle oefeningen gedurende 2 uren aanbieden in “Blokkenonderwijs”. D.w.z. goed leren zwemmen voor alle zwemoefeningen die vereist zijn, afgewisseld door spelen en pauzes waarin eventueel wat gegeten of gedronken kan worden. Zwemles is op deze manier ook echt een feest voor de kinderen. U kunt uw kind brengen en na 2 uur weer op komen halen.

In onze groepjes zwemmen maximaal 10 kinderen per Zwemonderwijzer voor A, en 12 voor B en C. Wij willen ons zwemonderwijs overzichtelijk en veilig houden.

Locatie:

Vakantiepark Heino, Schoolbosweg 10, 8141 PX te Heino

Referenties:

"De begeleiding is echt geweldig!"

Mark Zijdam
  • Bij zwemschool De Walvis is het voor elk kind een feest om te zwemmen!

  • Partners: