Zwemlessen

Naast goed leren zwemmen, vinden wij het belangrijk dat kinderen ook leren overleven in water als ze in een vervelende situatie terecht komen. Ons motto is: in het water springen doe je in een badpak of zwembroek, maar in het water vallen gebeurt doorgaans als een kind gewoon gekleed is.

Uitgangspunt is dat een kind rustig leert drijven en zwemmen met de Schoolslag en de Enkelvoudige Rugslag. Ook wordt aandacht besteed aan Borstcrawl en Rugcrawl, maar wij zien dit niet zo als de KNZB dat voorstelt als basisslag, omdat wij denken dat een kind niet ongetraind een kilometer Borstcrawl naar de kant kan zwemmen als zijn/haar bootje lek raakt midden op een meer.

Daarom volgen wij het traject Survival ABC van ZwemOnderwijs Nederland, en wordt er vanaf het begin af aan al om de week met kleren aan geoefend. Tevens wordt vanaf diploma B geoefend met het thema “help je vriendje / help je vriendinnetje”.

Wij hebben al jaren ervaring met Het Nieuwe Zwemonderwijs op onze zwemlocaties te Ommen, Hardenberg, Raalte en Heino. Vaak denken ouders: 120 minuten zwemles achter elkaar??? Dat trekt mijn kind toch niet!!! Echter het tegendeel is bewezen.

De kinderen moeten tegenwoordig zoveel leren voor hun zwemdiploma, dat wij alle oefeningen gedurende 120 minuten aanbieden in “Blokkenonderwijs”. D.w.z. goed leren zwemmen voor alle zwemoefeningen die vereist zijn, afgewisseld door spelen en pauzes waarin eventueel wat gegeten of gedronken kan worden. Zwemles is op deze manier ook echt een feest voor de kinderen. U kunt uw kind brengen en na anderhalf uur weer op komen halen. Blijven mag echter ook, maar uw kind is bij ons in veilige handen!

In onze groepjes zwemmen maximaal 9 kinderen per Zwemonderwijzer voor A, en 12 voor B en C. Wij willen ons zwemonderwijs overzichtelijk en veilig houden.

Locatie:

Heuvelweg 9, Luttenberg

Referenties:

"Vakkundige en professionele begeleiding van de kinderen!"

Linda Langelaar
  • Bij zwemschool De Walvis is het voor elk kind een feest om te zwemmen!

  • Partners: