Algemeen

Zwemschool de Walvis heeft al 20 jaar de kennis en expertise van het geven van zwemlessen aan kinderen vanaf 4,5 jaar. In kleine groepen van maximaal 10 kinderen voor A wordt er vanaf de start tot en met het diplomazwemmen lesgegeven door dezelfde zwemonderwijzer. Daardoor leren wij uw kind goed kennen en kunnen wij uw kind optimaal begeleiden.

Zwemveiligheid

Veiligheid is voor uw kind het allerbelangrijkste aspect en daarom zal uw kind altijd centraal staan.

Er wordt veel aandacht besteed aan veiligheid in en bij het water. Zo wordt er vanaf het begin met kleding aan geoefend met het “in het water vallen” en uit het water klimmen. Door deze werkwijze zal uw kind minder snel in paniek raken als hij/zij per ongeluk te water valt.

De eerste zwemlessen

In het begin wordt er veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Door ervoor te zorgen dat zij zich prettig en veilig voelen in het water wordt er een goede basis gelegd voor het leren zwemmen.

Zwemslagen en zwemvaardigheden

De kinderen leren vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma moeilijker. Naast de zwemslagen worden er allerlei oefeningen gedaan in het diepe bassin, onder water zwemmen, vanaf de kant het water induiken en naar de bodem zwemmen.

Kindvriendelijke lessen

Op een veelzijdige-, plezierige- en afwisselde manier krijgt uw kind zwemles. Stap voor stap zal uw kind in een ontspannende sfeer alle zwemslagen leren, zodat hij/zij goed voorbereid is in iedere situatie in- en rondom het water.

In de B en C groepen zwemmen maximaal 14 kinderen per zwemleerkracht.

Locatie:

Vakantiepark Het Stoetenslagh
Elfde Wijk 42
7797 HH Rheezerveen – Hardenberg

Referenties:

"Mijn kinderen hebben met veel plezier zwemmen geleerd!"

Gert de Lange
  • Bij zwemschool De Walvis is het voor elk kind een feest om te zwemmen!

  • Partners: